RU  UA

Субота, 29 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 червня

28 червня

Всі новини

Частина українців отримає збільшення до пенсії "поза чергою": кому пощастило і на скільки

Більшість українських пенсіонерів уже у березні отримають підвищені пенсійні виплати. Під підвищення виплат підпаде 10 млн. 200 тисяч пенсіонерів.

Про це повідомила міністр соціальної політики Марина Лазебна в ефірі телеканалу “Дом”.

Так, уже у березні більшість пенсіонерів отримають соціальні виплати у сумі, яка планувалася на грудень.

"Вперше за 15 років ми зробимо те, чого ще ніхто не робив... Є люди, які отримують мінімальну пенсійну виплату з різних причин (можливо, немає стажу або була маленька зарплата) — це 1 934 грн. Ці люди отримали б своє підвищення лише у грудні 2022 року. А ми цього року наблизимо грудень до березня. І ці люди отримуватимуть 2100 грн вже в березні цього року. Такого ще ніхто не робив, а ми це зробимо", - заявила вона.

Розмір соціальної пенсії прив'язаний до прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб, що становить 1934 грн. Підвищення прожиткового мінімуму у 2022 році заплановано на липень та грудень. За цим графіком соціальні пенсії у розмірі 2100 грн мають виплачуватись лише з грудня. Але уряд вирішив проіндексувати їх разом із іншими пенсіями вже у березні.

Марина Лазебна зазначила, що зараз такі мінімальні пенсії одержує 1 мільйон осіб, а раніше таких одержувачів було 4 мільйони.

Раніше ми писали, що на українців чекає ще один масштабний перерахунок пенсій у жовтні 2022 року.