RU  UA

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Вартість газу в Європі знову сягнула тисячі доларів

23 лютого у Європі вартість природного газу на біржі знову сягнула однієї тисячі доларів за тисячу кубометрів. Ціни пішли вгору після відмови Німеччини продовжувати сертифікацію російського газогону "Північний потік-2".

Про це повідомляє "Апостроф", посилаючись на дані біржі ICE.

Так, на максимумі ціна на "блакитне паливо" підскочила до 1012 доларів, о 14:30 за київським часом вартість березневого ф'ючерсу зафіксувалась на рівні 1010 доларів.

Про те, що легалізацію Північного потоку-2 зупиняють, заявив 22 лютого канцлер ФРН Олаф Шольц. Він наголосив, що газогін не може бути запущений у кризових умовах, а без сертифікації його не можуть запустити в експлуатацію.

Раніше у Раді безпеки Росії заявили, що Європі слід готуватися до різкого зростання цін на газ у 2 тисячі євро за тисячу кубів.

У МЗС Франції висловили сподівання, що припинення сертифікації ПП-2 не вплине на газ у Європі, адже за цим маршрутом він не йшов ще жодного разу. Подальша ж доля даного проєкту залежить від дій Кремля.

При цьому речник російського президента Дмитро Пєсков заявив, що, можливо, сторони обійдуться без санкцій і розпочнеться постачання газогоном. Європа ж дає таким чином зрозуміти, що це відбудеться тільки за умови виконання РФ міжнародних зобов'язань.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що США ввели санкції після визнання Росією "ЛДНР".