RU  UA

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

Рубль коштує менше за цент: російській економіці загрожує дефолт через війну

Росії може завадити тривалій війні з Україною дефолт російської економіки. На даний момент рубль коштує вже менше цента, а фондовий ринок залишається закритим.

Про це пише CNN Business, посилаючись на останній аналітичний звіт JPMorgan.

"Санкції, введені проти Росії, значно підвищили ймовірність дефолту за російськими державними облігаціями у твердій валюті", - вважають аналітики JPMorgan, додаючи, що шлях економіки РФ - безперспективний.

Здійснення платежів РФ за кордоном сильно ускладнюють санкції проти держустанов РФ, контрзаходи всередині країни з обмеженням іноземних платежів, порушення платіжних ланцюгів.

Доступ до іноземної валюти для погашення боргу країни буде неможливим через санкцію проти російського Центробанку, а також виключення окремих банків РФ із системи SWIFT. Також наразі 1 російський рубль дорівнює 0,0098 долара США.

Крім того, міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings знизило довгостроковий рейтинг дефолту емітента в іноземній валюті РФ з ВВВ до В з можливістю зниження надалі. Водночас агентство погіршило короткостроковий рейтинг дефолту емітента в іноземній валюті РФ із "F2" до "В". Верхня межа рейтингу країни також знижена з "ВВВ" до "В".

Детальніше читайте у матеріалі "Апострофа": Народні санкції: як кожен українець може послабити економіку РФ