RU  UA

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

12 травня

11 травня

10 травня

Всі новини

Десятки мільярдів доларів за два тижні: названо збитки Росії від війни в Україні

Унаслідок війни нацистської Росії проти України, економіка країни-терориста зазнає одну з найбільших криз за свою історію - ВВП РФ уже скоротилось на 9% у 2022 році, що еквівалентно 30 млрд доларів.

Про це повідомляє видання Bloomberg.

Буквально за два тижні російська економіка із шляху зростання повернулась до занепаду через міжнародні санкції та великі витрати на безперспективну війну з Україною.

За поточними прогнозами Bloomberg, російське виробництво за 14 днів впало десь на 2%, що співвідносно з річним скороченням під час пандемії коронавірусу. Таке зниження свідчить про те, що більше 30 мільярдів доларів було вилучено з річного валового внутрішнього продукту країни-агресора Росії, ураховуючи ціни минулого року.

Інститут міжнародних фінансів прогнозує "дуже глибоку рецесію" у 15%, а економісти з JPMorgan Chase & Co. та Goldman Sachs Group. Inc. говорять про скорочення ВВП на 7%.

Однак, опорний прогноз Bank of America Corp. каже про падіння ВВП РФ приблизно на 13%, окрім цього ще ймовірне більш глибока рецесія за умови відмови закуплі енергоносіїв з країни-терориста Росії.

Нинішній прогноз уже свідчить про масштабний економічний спад, незважаючи на те, що у загальному доступі є лиш невеликий обсяг інформації. Надалі очікується ще серйозніший спад, ураховуючи значні порушення в російській економіці.

До того ж ці прогнози можуть бути применшиними, оскільки вони ґрунтуються на вартості акцій. Проте, як відомо, тривале закриття ринку не дозволяє надати належну оцінку одному з чотирьох складників. Інші три це курс рубля до долара, дохідність євробондів та ціни на нафту.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що найбільша фінансова корпорація назвала дату дефолту Росії. Такий сценарій розвитку подій найбільш імовірний для російської економіки.