RU  UA

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

У Польщі брак робочої сили, попри приплив біженців: у яких галузях потрібні руки

Польські підприємства зіткнулися з нестачею чоловічої робочої сили. Особливо це відчутно у будівельній та автомобільній галузях, важкій промисловості та оборонному секторі.

Такі дані надав аналітичний центр агенції працевлаштування Gremi Personal, повідомляє "Економічна правда".

Польщі потрібні на роботу чоловіки з інших країн. Таких вакансій нині 70% на ринку праці. Все через те, що до України повернулися понад 285 тисяч громадян, більшість із яких чоловіки. Це одразу позначилося на ринку праці.

Найбільший дефіцит робочої сили відчуває будівельна галузь, де працювало близько 400 тисяч українців. Бракує у Польщі будівельників, водіїв, мулярів, штукатурів.

Багато вакансій є також у автомобільній промисловості. Вона є найсильнішою у польському виробництві та третьою за обсягом зайнятості в Європі. Саме ця галузь може найближчими місяцями "поглинути" робітників з України.

Тому роботодавці у Польщі борються за чоловіків, пропонуючи їм хорошу заробітну платню та допомагаючи з евакуацією й легалізацією родин.

Нагадаємо, у Польщі заявили, що готові дати роботу українським біженкам, адже у країні - значний брак кадрів у 30 професіях.