RU  UA

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Тарифи чіпати не будуть: Кабмін ухвалив найважливіше рішення щодо оплати комуналки

В Україні хочуть запровадити довготривалий мораторій на підвищення тарифів на комунальні послуги. Уряд подасть у парламент відповідні законопроєкти.

Про це повідомляється у публікації прем'єр-міністра Дениса Шмигаля у Telegram.

Дані проєкти законів передбачають введення заборони на зростання тарифів на час воєнного стану та шість місяців після його завершення.

"Тарифи на газ та його розподіл, а також на тепло й гарячу воду не будуть зростати. У ці складні дні будь-яке підвищення тарифів точно не на часі", - йдеться у дописі.

У разі ухвалення законопроєктів Верховною Радою, зокрема, тарифи на "блакитне паливо" не підніматимуть вище рівня, який було зафіксовано на момент повномасштабного військового вторгнення Росії в Україну, тобто 24 лютого 2022 року.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що на тлі війни уряд знизив та заморозив деякі тарифи. Зокрема, не дорожчає природний газ. Він коштує для населення 8 гривень за кубічний метр. Таку ціну планували зберегти на весь опалювальний сезон.

Також ми писали, як українцям, які дали притулок переселенцям, отримати обіцяну державою компенсацію на оплату комунальних послуг.