RU  UA

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

В Україні відновила роботу мережа "бюджетних" заправок: які там ціни

Вперше після чотиримісячного простою Державна мережа автомобільних газонаповнювальних компресорних станцій (АГНКС) "Укравтогаз" відновила роботу 32 станцій з 1 червня. Компанія реалізує стислий природний газ (ЗПГ, або метан).

Про це йдеться на сайті "Укравтогазу".

Зазначається, що дві станції запрацювали у Києві, також дві у Львові, та в інших українських містах – Харкові, Одесі, Житомирі, західних областях та інших регіонах. Упродовж найближчих двох місяців "Укравтогаз" відновить роботу ще восьми АГНКС.

Директор компанії Олександр Ватажишин заявив, що вартість газу на станціях становить 43,2 грн. за кубометр. Він додав, що рішення про відновлення роботи станції було ухвалено через численні звернення військових адміністрацій, комунальних підприємств та перевізників, у яких "залишився транспорт на газу" з урахуванням дефіциту інших видів палива. Крім того, за останні три місяці закупівельна ціна на газ стабілізувалася.

"Якщо ще у січні, коли ціна була на своєму піку, це було 45-46 тис. грн за тисячу кубометрів, то у березні, квітні та травні вже йшлося про інші цифри. У середньому по ринку це від 30 до 33 тис. грн., залежно від регіону", – пояснив Ватажишин.

Він додав, що чотири станції компанії розташовані на тимчасово окупованих територіях, а вісім – у зоні бойових дій. Вони поки що не зможуть відновити роботу.

Раніше ми писали, що ціни на автогаз на АЗС різко підскочили вгору.