RU  UA

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Українці зможуть зменшити комунальні платежі

У суботу, 9 липня, парламентарі ухвалили закон, який спрощує процедуру утеплення багатоквартирних будинків, що дозволить значно скоротити комунальні витрати та споживання газу.

Про це народний депутат Ярослав Железняк повідомив у своєму Telegram-каналі.

Законопроект №6485 про внесення змін до деяких законів України щодо створення умов для запровадження комплексної термомодернізації будівель підтримали 276 нардепів за необхідного мінімуму у 226 голосів.

Документ спрощує процедуру розгляду заявки на часткове відшкодування вартості утеплення та підвищення енергоефективності житлових будинків.

Також він усуває прогалини у положеннях Закону України “Про енергетичну ефективність будівель” у зв'язку зі зміною повноважень центральних органів виконавчої влади у цій сфері.

Нагадаємо, у Кабінеті міністрів України підтвердили, що можуть зменшити припустиму мінімальну температуру у житлових приміщеннях у зимовий час - зараз із цього питання йдуть обговорення. Міністр енергетики Герман Галущенко зазначив, що в уряді проводять аналіз європейського досвіду перед ухваленням остаточного рішення.