RU  UA

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Вигідно буде не всім: в Україні пенсії рахуватимуть по-новому

Щоб зберегти довоєнний рівень пенсій, уряд прийняв рішення при їхньому розрахунку враховувати розмір зарплати до 24 лютого – але для військових це виявилося невигідно, адже після повномасштабного вторгнення їм почали платити більше.

Про це повідомляє "Апостроф".

Так, після нападу росіян багато українців залишилися без роботи, деяким скоротили зарплати або перевели на півставки. Все це суттєво вплинуло б на майбутні пенсії, саме тому було прийнято рішення при розрахунку не враховувати доходи громадян після 24 лютого.

Проте, цей закон має підводне каміння – деяким категоріям українців така схема виявилася невигідною. Зокрема, зарплати військовослужбовців збільшились у рази і якщо для них не зроблять винятку, їхня пенсія також залишиться довоєнною.

Варто зазначити, що пенсія в Україні нараховується за такою формулою: співвідношення власної зарплати до середньої потрібно помножити на стаж (у роках) та на середню зарплату в Україні за останні три роки. Чим нижча зарплата, тим менший розмір пенсії, навіть за наявності необхідного стажу, хоча він також має велике значення.

Раніше ми писали, яку зарплату отримують українські військові на передовій та без участі у боях.