RU  UA

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Скільки отримають ветерани в Україні до Дня Незалежності: озвучено суму виплат

До Дня Незалежності ветерани та особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, отримають дещо зменшену, порівняно з 2022 роком, одноразову грошову допомогу від держави, яку раніше виплачували до 9 травня.

Про це повідомляє ресурс "На пенсії".

Читайте: Частина переселенців перестане отримувати виплати: кого торкнеться і що зміниться з 1 серпня

Допомогу отримають:

1. Особи з інвалідністю внаслідок війни та колишні малолітні ув'язнені концтаборів, гетто, інших місць примусового тримання, визнані особами з інвалідністю внаслідок загального захворювання, трудового каліцтва та інших причин, яким на момент ув'язнення не виповнилося 14 років:

І групи - 3100 грн (було 4421 грн);

ІІ групи - 2900 грн (було 3906 грн);

ІІІ групи - 2700 грн (було 3391 грн).

2. Учасники бойових дій, які постраждали учасники Революції Гідності та колишні неповнолітні ув'язнені концтаборів, гетто, інших місць примусового тримання, яким на момент ув'язнення не виповнилося 18 років, а також діти, що народилися у зазначених місцях примусового тримання їх батьків, — 1000 грн (було 1491 грн).

3. Особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, — 3100 грн (було 4421 грн).

4. Члени сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, дружини (чоловіка) померлих осіб з інвалідністю внаслідок війни, дружини (чоловіка) померлих учасників бойових дій, учасників війни та жертв нацистських переслідувань, визнаних за життя особами з інвалідністю внаслідок загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин, які не одружилися вдруге — 650 грн (було 966 грн).

5. Члени сімей загиблих (померлих) захисників та захисниць України – 1000 грн.

6. Учасники війни та колишні в'язні концтаборів, гетто, інших місць примусового тримання, особи, насильно вивезені на примусові роботи, дітей партизанів, підпільників, інших учасників боротьби з націонал-соціалістичним режимом у тилу ворога — 450 грн (було 612 грн).

Представники даних категорій, яким пільговий статус було встановлено до 24 серпня поточного року, повинні отримати грошову допомогу до 1 жовтня. У разі смерті одержувача грошова допомога "спадкоємцям" не сплачується.

Нагадаємо, раніше ми писали, кому скасують виплати з 1 серпня.

  • Вас може зацікавити:

Допомога під час війни: сім'ї можуть отримати по 14 тисяч гривень

Субсидії не для всіх: кому доведеться повернути гроші

Ще одна категорія українців має право на пільги: кого стосується