RU  UA

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05

Новини

20 вересня

Всі новини

Розікрали 1,5 млрд грн на обороні: в Україні викрили нову злочинну схему

В Україні викрили нову масштабну схему розкрадання державних грошей, виділених для оборонної сфери. Сукупно збитки сягають 1,5 млрд гривень.

Про це інформує пресцентр Офісу генерального прокурора.

У рамках розслідування правоохоронці викрили 28 службовців по всій Україні, причетних до злочинних дій. Серед них - працівники оборонного відомства, військових частин, Терцентрів комплектування та соцпідтримки, обласних військових адміністрацій та міськрад, підприємств.

Як зазначається, їх підозрюють у здійсненні закупівель товарів за завищеною вартістю, службовій недбалості під час отримання неякісного форменого одягу для української армії, підробці та використанні фіктивних документів.

Керівнику Головного управління Міноборони інкримінували перешкоджання законній діяльності Збройних сил. Стверджують, що посадовець проігнорував державну угоду, уклавши додатковий договір та безпідставно перерахувавши бюджетні кошти одному з підприємств.

Силовики провели більш ніж 65 обшуків в установах, організаціях по всій Україні (Західний, Центральний, Південний та Східний регіон).

У прокуратурі повідомляють, що зараз вирішується питання про обрання судом підозрюваним запобіжних заходів.

"Це вже друга масштабна спецоперація правоохоронців з викриття організаторів та учасників злочинних схем з розкрадання бюджетних коштів, виділених для забезпечення потреб Збройних Сил України. Раніше повідомлено про підозру 30 особам, проведено більше 70 обшуків, загальна сума збитків, заподіяних державі, становить понад 138 млн грн", - додали у пресслужбі.

Раніше ми писали, що працівники Бюро економічної безпеки у Київській області вилучили понад 4,7 млн євро "чорної" готівки в рамках розслідування ухилення від сплати податків компаніями-постачальниками продуктів для української армії.