RU  UA

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05

Новини

20 вересня

Всі новини

БЕБ завершило розслідування проти Коломойського

Бюро економічної безпеки завершило проведення досудового розслідування проти українського олігарха Ігоря Коломойського. Бізнесмен постане перед судом за чотирма статтями.

Про це інформує пресслужба бюро у Telegram-каналі.

"Детективи Бюро економічної безпеки виділили матеріали досудового розслідування відносно відомого олігарха в окреме кримінальне провадження", - зазначають у пресцентрі.

Йдеться про такі статті Кримінального кодексу:

  • ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191 - "Привласнення майна";
  • ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 200 - "Незаконні дії з банківськими документами";
  • ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 209 - "Відмивання";
  • ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 366 - "Службове підроблення".

У БЕБ пояснюють, що мова йде про протиправні дії з банківською документацією під час фактичного невнесення підозрюваним 5,8 млрд гривень в касу банку, а також заволодіння більш ніж 5,3 млрд гривень, які надалі було легалізовано.

"Частина безпідставно зарахованих на особисті рахунки олігарха грошей була сформована за рахунок кредитних коштів підконтрольного банку. Зокрема це понад 2 млрд грн", - повідомили у пресслужбі.

Також детективи бюро довели факт організації заволодіння фігурантом понад 3,3 млрд гривень "Укрнафти" та учасників договорів про спільну інвестдіяльність.

Стороні захисту відкрили матеріали досудового розслідування для ознайомлення. Водночас надалі триває слідство щодо інших учасників організованої та керованої ним групи, додали в БЕБ.

Раніше "Апостроф" писав, що Бюро економічної безпеки змінило підозру бізнесмену Ігорю Коломойському, додавши до справи нову кримінальну статтю "службове підроблення".