RU  UA

Четвер, 10 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.70
НБУ:USD  40.85

Новини

10 жовтня

Всі новини

Закон про підвищення податків дасть 130-135 млрд гривень у 2025 році: які ще подробиці та прогнози дали в Раді

Голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики, народний депутат України від партії «Слуга народу» Данило Гетманцев спрогнозував ефект від закону про підвищення податків 130-135 млрд гривень у 2025 році.

Про це він повідомив журналістам у Раді, передає кореспондент «Апострофа».

«У цьому році (ефект для бюджету від прийняття вказаного закону) буде 30 млрд, в наступному — 130-135 млрд», - заявив Гетманцев.

До законопроекту про збільшення податків було подано 1388 правок, не всі з них були прийняті.

Голова підкомітету з питань функціонування платіжних і інформаційних систем та запобігання легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом комітету Ради з питань фінансів, податкової та митної політики, нардеп від «Слуги народу» Ольга Василевська-Смаглюк розкритикувала відхилення деяких правок.

«Це дурість, яку зробили деякі депутати, не давши голосів за правки, в яких ховалися «плюшки» з перенесенням на наступний рік, на листопад. Що депутати збили… це несплата військового збору для е-резидентів, перенесення строків для сплати військового збору на певні періоди для різних категорій субʼєктів господарювання… Була несплата військового збору для тих, хто на лікарняному, хто закрив свій ФОП», — прокоментувала вона.

Як уточнили депутати, підвищені податки для ФОПів будуть застосовані вже з жовтня, а для найманих працівників - після вступу закону в силу.

Як повідомляв «Апостроф», для військових військовий збір залишили у розмірі 1,5%. Для решти він становитиме 5%.