RU  UA

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Банки

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

22 квітня

21 квітня

20 квітня

19 квітня

18 квітня

Всі новини

​НБУ запропонував зменшити доларизацію економіки: що чекає українців

Рівень доларизації, тобто частки кредитів і депозитів в іноземній валюті в Україні перевищує 40%, проте її природний показник для України складає близько 20%.

Про це заявив заступник глави Національного банку України Олег Чурій, повідомляється на сторінці НБУ в Facebook.

Як зазначив Чурій, разом з введенням плаваючого курсу і валютної лібералізацією важливо, щоб поступово відбувалася дедолларизация української економіки.

Дедолларизация повинна проходити природним способом: через збільшення привабливості розрахунків і нагромаджень у національній валюті. "Жорстку монетарну політику, спрямовану на зниження інфляції, теж можна вважати непрямим інструментом дедоларизації, адже вона робить гривню більш привабливою для інвестицій і накопичень", - сказав Чурій.

Заступник глави НБУ зазначив, що стійке зростання економіки забезпечує країну валютними надходженнями від експорту, а стримана монетарна політика та плаваючий курс національної валюти залучають капітал іноземних інвесторів.

За даними НБУ, економіка все ще вразлива для надмірних курсових коливань. Як наголошується в звіті Національного банку про введення заходів захисту, економіка і фінанси України залишаються критично залежними від зовнішньої кон'юнктури, яка відображає бізнес-процеси провідних світових економік і політику їх держав.

Як повідомляв "Апостроф. Економіка", суддя Печерського райсуду Києва Світлана Смик вирішила звільнити під чесне слово екс-заступника голови" Укргазбанку "Алеко Омельяненко. Таке рішення викликало гучний реакцію громадських активістів. Детальніше читайте в матеріалі - "Лояльне" правосуддя: 100 млн грн, викрадених в Укргазбанку, виявилися не приводом для арешту.