RU  UA

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Банки

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Справа VAB банку: ФГВФО і Бахматюк відновили переговори про реструктуризацію

У четвер, 30 січня, у Фонд гарантування вкладів фізичних осіб надійшло повторне звернення від бізнесмена Олега Бахматюка з пропозицією відновити переговори щодо врегулювання заборгованості по кредитних портфелях VAB Банку і банку "Фінансова ініціатива" перед фондом і НБУ. ФГВФО вивчає цю пропозицію.

Про це "Українським Новинам" повідомила прес-служба фонду.

Зазначається, що раніше Олег Бахматюк неодноразово звертався до фонду з пропозиціями про добровільне врегулювання заборгованості перед фондом і НБУ, зокрема, в жовтні 2019 року надійшло пропозицію про погашення 8 млрд гривень протягом 7 років на користь фонду і НБУ.

"Остаточного рішення про прийнятність або неприйнятність цієї пропозиції фондом не приймалося, оскільки це вимагає глибокого аналізу альтернативних сценаріїв погашення заборгованості та можливих грошових потоків, а також визначення механізмів для здійснення погашення", - повідомили у фонді.

30 січня у фонд надійшло повторне звернення від Олега Бахматюка з пропозицією відновити переговори по врегулюванню заборгованості по кредитних портфелів VAB Банку і банку "Фінансова ініціатива", а також перед фондом і НБУ.

У листі наголошується, що зараз проводиться аналіз фінансових можливостей групи компаній "Укрлендфармінг ПЛС" здійснити погашення заборгованості в стислі терміни, після чого буде надано пропозицію щодо конкретних сум і термінів.

Для прийняття фондом рішення за цією пропозицією обов'язковими етапами залишається оцінка альтернативних сценаріїв і здатності погашення запропонованих сум і термінів.

Фонд підкреслює, що в питаннях стягнення шкоди з пов'язаних з банками осіб, головною метою є отримання максимального грошового потоку для повернення коштів кредиторам банків і державі.