RU  UA

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Банки

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Проявили соціальну відповідальність: у ЗМІ розповіли про "кредитні канікули" в українських банках

Національний банк України рекомендував комерційним банкам ввести "кредитні канікули" для населення і бізнесу, і вони пішли назустріч, ввівши пільгові послуги на період карантину.

Про це повідомляється в матеріалі "Апострофа":Канікули почалися: українські банки ввели пільги на виплати кредитів.

Так один з лідерів країни в сфері споживчого кредитування, "Альфа-Банк Україна" розробив програму "кредитних канікул", яка дозволить клієнтам взяти паузу на два місяці по внесенню платежів по кредитах. "Кредитні канікули" доступні клієнтам банку з його кредитною карткою, беззаставними кредитом готівкою або на покупку товарів. Важлива умова: за станом на 1 березня у клієнтів не повинно бути простроченої кредитної заборгованості. Якщо ж заборгованість була, банк запропонує варіанти її реструктуризації. Також "Альфа-Банк Україна" з 1 березня до 30 квітня 2020 року не буде застосовувати штрафи за кредитами і не підвищить процентні ставки по кредитах, за якими клієнти прострочать платежі.

"ПриватБанк" оголосив "кредитні канікули" для клієнтів малого та середнього бізнесу і підприємців з 1 березня до кінця травня. Вимогу обов'язкового щомісячного обнулення лімітів перенесено на кінець травня.

"Ощадбанк" надав "кредитні канікули" клієнтам з числа мікро- та малого бізнесу. Підприємці зможуть скористатися відстрочкою до трьох місяців по кредиту в формі невідновлюваної кредитної лінії та термінового кредиту.

"Кредитні канікули" "Райффайзен Банку Аваль" будуть діяти для клієнтів малого та середнього бізнесу. Пільговий період складе три місяці. У банку діють програми перенесення платежів, пролонгацію кредиту, капіталізацію відсотків, рефінансування.

Перший український міжнародний банк (ПУМБ) не застосовуватиме штрафні санкції з 1 березня по 30 квітня, а також підвищувати ставки для клієнтів, які не зможуть вчасно погашати платежі по кредиту до 31 травня. Для сумлінних позичальників ПУМБ ввів програму "кредитних канікул" на три місяці.

Credit Agricole тимчасово вводить спрощені умови користування кредитними картами: в період з 1 березня по 30 квітня для карт з кредитними лімітами скасовані штрафні санкції, штрафи за прострочену заборгованість і зменшені суми обов'язкового платежу.

Власники кредитних карт "Таскомбанку", які не мають простроченої заборгованості, зможуть скористатися "кредитними канікулами" до 31 травня.

За словами експерта Міжнародного центру перспективних досліджень (МЦПД) Єгора Кияна, українські банки проявили соціальну відповідальність.

"Можна говорити про зміцнення основ соціальної відповідальності в українському бізнесі, зокрема, в банківському секторі", - сказав Киян.

Він зазначив, що така практика є прагматичною - банки збережуть клієнтів, а клієнти можуть спокійніше пережити складні часи.