RU  UA

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Банки

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

25 червня

24 червня

Всі новини

Гримаси лобізму: асоціація просить у банків грошей за роботу, виконану іншими особами безкоштовно

З 20 червня НБУ, реалізуючи зміни до закону "Про банки і банківську діяльність", знизив вимоги до мінімального розміру регулятивного капіталу банків з 500 до 200 млн гривень. Це була загальна перемога банківського співтовариства, однак дехто вирішив приписати її собі і попросити за це грошей.

Як стало відомо редакції, днями деякі українські банки отримали платіжки від Асоціації українських банків (АУБ) на 1,45 млн грн з позначкою в графі "найменування" платежу - "разовий внесок на проведення статутної діяльності".

Однак джерела "Апострофа" стверджують, що АУБ просить у банків гроші за, нібито, проведення роботи по лобіюванню законодавчої норми про зниження вимог до регулятивного капіталу банків.

Слід підкреслити, що, насправді, активним впровадженням цієї норми займалися і конкретні банки, експерти, політики, депутати. І навіть сам Нацбанк. "Апостроф" вже раніше писав про це в матеріалі "Коли двісті мільйонів краще за п'ятсот".

Адже зниження вимог капіталу банків - це крок, який відповідає сьогоднішній ситуації в банківському секторі України, і необхідність якого розуміли і відстоювали абсолютно всі учасники ринку банківських послуг. Простіше кажучи - це заслуга всього банківського співтовариства.

Тому ситуація, коли АУБ просить за це заплатити, як за власну заслугу, виглядає абсурдною.