RU  UA

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Банки

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Альфа-Банк Україна привернув довгострокове рефінансування НБУ для нарощування кредитної підтримки економіки

Національний банк України схвалив заявку Альфа-Банку Україна на залучення довгострокового рефінансування, яке банк направить на розширення кредитної підтримки економіки країни.

За підсумками тендера, Альфа-Банк Україна отримав рефінансування в розмірі 640 млн грн терміном на 5 років під заставу іноземної валюти (євро), передає пресслужба банку

Програма Національного банку України щодо забезпечення фінансового сектора довгостроковим ресурсом створила умови і можливості для відновлення довгострокового кредитування реального сектора економіки, що, в свою чергу, сприятиме пожвавленню економічного зростання.

Альфа-Банк Україна підтримує ініціативу НБУ і продовжить направляти залучений ресурс на посилення кредитної підтримки бізнесу, який відновлюється після періоду карантинних обмежень.

Раніше, в травні-червні Альфа-Банк Україна привернув довгострокове рефінансування НБУ на суму близько 2 млрд грн. Отримані кошти банк також планував направити на кредитну підтримку економіки.

Альфа-Банк Україна зокрема прокредитув аваеропорт "Бориспіль" на 10 млн дол США, відкрив кредитні лінії держкомпанія Укргазвидобування і Енергоатом на 50 і 30 млн дол відповідно.