RU  UA

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Банки

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Кредитна підтримка економіки: Альфа-Банк Україна знову залучив рефінансування НБУ

Альфа-Банк Україна взяв участь у черговому тендері Національного банку України щодо довгострокового рефінансування. За підсумками тендеру банк залучив 2,8 млрд грн строком на 5 років під заставу (в обмін) іноземної валюти (долара США). Відсоткова ставка по залученому ресурсу дорівнює обліковій ставці НБУ і становить 6% річних.

Про це повідомляється на сайті банку.

За рахунок обміну валют Альфа-Банк Україна на вигідних умовах поповнив власну базу фондування у національній валюті. Це дозволить банку більш активно нарощувати обсяги кредитної підтримки бізнесу, який в умовах карантинних обмежень потребує довгострокового фінансового ресурсу для відновлення активної роботи.

На тлі тенденції скорочення обсягу кредитування юросіб з боку банківської системи, Альфа-Банк Україна показує позитивну динаміку в цьому напрямі. У жовтні портфель кредитів юридичним особам у національній валюті Альфа-Банку Україна приріс на 1,3 млрд грн, а з початку року - більш ніж на 65%.

Програма НБУ щодо забезпечення фінансового сектору довгостроковим ресурсом, яку було запроваджено навесні, створила умови та можливості для відновлення довгострокового кредитування реального сектору економіки, що сприятиме пожвавленню економічного зростання.