RU  UA

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Банки

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Ознака стабільності: у Sense Bank розповіли про зростання частки строкових депозитів

Незважаючи на непросту економічну ситуацію в країні, у Sense Bank спостерігається позитивна тенденція зростання частки строкових вкладів фізичних осіб.

На початок 2022 року вона складала 47%. Сьогодні цей показник сягнув 60%.

Ця зміна супроводжувалася зростанням сумарного грошового обсягу строкових депозитів клієнтів у зазначений період, пишуть в банку.

Найбільшим попитом зараз користуються короткострокові депозити, адже в умовах війни більшість вкладників не готові зберігати гроші в банках тривалий час. Короткостроковість не означає нестабільність, кажуть представники банку.

"Сьогодні рівень утримання строкових вкладів у Sense Bank становить 75%. Це частка вкладів, які по завершенню угоди повторно розміщуються на депозит або пролонгуються за попереднім договором. Такий показник свідчить про високу довіру вкладників до Sense Bank, який завдяки цій довірі є третім банком в Україні за обсягом строкових депозитів фізичних осіб", - йдеться в повідомленні фінустанови.

Саме строкові вклади забезпечують високу надійність та ліквідність фінансових установ. Строкові депозити є центральним важелем механізму монетарної трансмісії, і їхнє нарощування є вкрай важливим для здорового функціонування грошово-кредитної системи.