RU  UA

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Бюджет

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Сьогодні потрібен досвід Тимошенко у роботі над бюджетом – Володимир Фесенко

Епідемія коронавірусу та економічна криза, які розгортаються в країні, вимагають виважених рішень, зокрема у роботі над бюджетом. В цей період процес формування державного кошторису на наступний рік потрібно доручити професіоналам, які мають як досвід подолання таких викликів, так і можливість об’єднати навколо себе представників різних політичних сил.

Таке переконання висловив політичний експерт Володимир Фесенко, пише РБК-Україна.

"При ухваленні бюджету треба вирішити два різні завдання одночасно. Треба й оптимізувати проєкт бюджету перед голосуванням (довести його до прийнятної кондиції), і забезпечити необхідну кількість голосів за проєкт бюджету. Мені видається, що крім зусиль ключових фігур бюджетного комітету, треба створити робочу групу з досвідчених і впливових депутатів з різних депутатських фракцій і груп, які потенційно готові підтримати бюджет", – зауважив Володимир Фесенко.

Експерт переконаний, що ідеальна кандидатура, яка змогла б очолити робочу групу по формуванню Державного бюджету, – Голова "Батьківщини" Юлія Тимошенко. Адже в арсеналі її професійних якостей вже є кейси подолання подібних викликів. Це і протистояння епідемії та світовій економічній кризі у 2008-2009 роках, і досвід прем’єрства, коли люди були впевнені в новому дні та в тому, що держава зможе їх захистити.

"Наприклад, лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко була свого часу і головою бюджетного комітету, і двічі прем'єр-міністром, в тому числі під час кризи 2008-2009 років. Так що у неї є багатий досвід антикризового менеджменту, зокрема, як верстати бюджет в складних кризових умовах. До того ж "Батьківщина" в першому читанні підтримала бюджет. І зараз голоси фракції Ю.Тимошенко будуть далеко не зайвими", – наголосив Володимир Фесенко.

"Батьківщина" Тимошенко висловила свою готовність допомагати владі у роботі над бюджетом. Партія наполягає на необхідності створення у Держбюджеті на 2021 рік спеціального антиковідного фонду, гроші з якого не можна було б витрачати ні на що інше, окрім захисту людей від епідемії.