RU  UA

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Бюджет

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Мінфін хоче наповнити ковідний фонд за рахунок штрафу за недоведені порушення Нафтогазу - екс-глава ДПС Сергій Верланов

Наявність порушень НАК "Нафтогаз України" не доведена, а Мінфін готується стягнути штраф з держкомпанії, суму якого нібито перерахують в ковідний фонд.

Про це в Facebook пише екс-глава ДПС Сергій Верланов.

"Про недофінансування медицини в прийнятому бюджеті-2021 багато говорили не тільки лікарі та громадськість, а й сам міністр охорони здоров'я, який відмовився підтримати проект бюджету. Однак залишилося без уваги, що додаткові кошти на боротьбу з пандемією все ж були передбачені у вигляді якогось міні COVID -фонду. Цікаво не тільки те, що уряду сподобалася вручну розподіляти кошти без парламентського контролю, а й планувати джерела їх надходження в цей спецфонд", - пише Сергій Верланов.

Він також зазначив, що Мінфін готується наповнювати ковідний фонд за рахунок штрафних санкцій щодо НАК Нафтогаз, які планують нарахувати за результатами нещодавно проведеного аудиту. "Склалася унікальна ситуація: наявність порушень ще не доведено, але здоров'я українців вже поставлено в залежність від майбутніх штрафів. Очевидно, що про об'єктивність розгляду справи не йдеться. До такого не здогадувалися навіть "видатні" податківці минулих часів: хоча будь-який підприємець був апріорі винен, і перевірка завжди закінчувалася штрафом, однак навіть тоді нікому не приходило в голову зафіксувати це в головному фінансовому документі країни", - повідомив Сергій Верланов.

Раніше в колонці для "НВ" Сергій Верланов повідомив, що закладені в держбюджет-2021 макропоказники не є реалістичними. На його думку, можливий сценарій, коли Україна не виконуватиме рекомендацій міжнародних партнерів, перш за все, фінансової дисципліни, і включить друкарський верстат для заповнення дірки в держбюджеті.