RU  UA

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Валютний ринок

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Загроза посилення карантину "тисне" на курс: що буде з доларом на наступному тижні

Ризик посилення карантину через зростання захворюваності на коронавірус "тисне" на курс валют в Україні, але поки що ситуація залишається стабільною.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на "Сегодня".

Член Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин прогнозує, що на наступному тижні коридор 26,5-27 грн за долар збережеться.

"Цьому сприяють дії Нацбанку, що не допускає помірної девальвації гривні, при якій економіка могла б відновлюватися швидше. Зате у виграші зарубіжні фінансові спекулянти, які щотижня погашають гривневі ОВДП і виводять з ринку долари за вигідним для себе курсом", - зазначив він.

У свою чергу, президент Українського аналітичного центру Олександр Охрименко заявив, що на міжбанківський ринок на цьому тижні почали виходити за валютою автоімпортери, які завозять в Україну нові автомобілі. Через це на початку липня тренд хитнеться в бік девальвації гривні до 27 грн за долар.

Як повідомляв "Апостроф, головний економіст Ukraine Economic Outlook Михайло Кухар прогнозує, що до кінця року долар протримається в курсовому значенні 27 грн+/-50 коп, за умови що НБУ не стане зміцнювати курс до 25 UAH/USD на літо і осінь, як це було минулого року.

У свою чергу, аналітик Вадим Іосуб вважає, що вже до кінця поточного року курс долара в Україні може досягати позначки в 28,5 грн.