RU  UA

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Валютний ринок

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

​Золота жила: що допомогло гривні зміцнитися до долара 2021 року

Минаючий 2021 рік був досить вдалим для курсу гривні - почавши його з 28,24-28,26 за долар, українська валюта протягом більшої частини року майже рівномірно зміцнювалася. І навіть попри падіння курсу наприкінці року, долар виявився на гривню дешевшим, аніж на початку року.

У чому причини зміцнення української валюти – розбирався сайт "Апостроф".

Одним із чинників став рекордний урожай зернових, зернобобових та олійних культур, який становив майже 107 мільйонів тонн.

"Експорт зернових виявився справжньою золотою жилою 2021 року, - каже голова Ради з іноземних інвестицій та економічного розвитку України Роман Бабицький. - Водночас у першому півріччі на світовому ринку спостерігалося значне зростання цін на основні експортні товари України – зерно, метали і залізну руду. Це стало потужним джерелом надходження валюти на внутрішній ринок і фактором зміцнення гривні".

Зробили свій внесок і українські заробітчани.

"Цього року зафіксовано рекордний обсяг надходжень валюти від трудових мігрантів , – розповів президент Української спілки промисловців та підприємців, голова Національної тристоронньої соціально-економічної ради Анатолій Кінах. – До кінця поточного року загальна їхня сума зросте до 13,3 мільярда доларів. Це – чверть доходів від усього експорту України”.

Ще одним джерелом припливу валюти в Україну, на думку керівника відділу аналітики групи компаній Forex Club Андрія Шевчишина, став переїзд до нашої країни значної кількості IT-підприємців із Білорусі внаслідок масштабних політичних репресій, які розгорнулися в цій країні після акцій протесту минулого року.

Більше читайте на сайті "Апостроф": Валютна "різка" від Святого Миколая: що очікує гривню 2022 року