RU  UA

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Валютний ринок

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Економіст назвав причини падіння гривні та дав прогноз щодо стабілізації української валюти

З початком кожного нового року курс гривні падає та спонукає людей купляти валюту, однак цей процес абсолютно закономірний, тому не повинен викликати такої бурхливої реакції - впевнений економіст.

Про девальвацію та ревальвацію гривні розповів економіст Олександр Охрименко у своєму інтерв'ю.

Одним з найбільш популярних запитань масової публіки: що означає падіння гривні і чи довго це триватиме? Охрименко запевняє, що незважаючи на загальну істерію, нічого нового чи незвичного не відбувається, адже девальвація гривні відбувається на початку кожного року.

"Це своєрідна традиція, пов'язана з тим, що частина бізнесу гуляє та святкує, а експортери не так активно продають валюту, яка водночас необхідна для закупівлі вугілля, газу, нафтопродуктів. Тому все природно, а влітку ми побачимо ревальвацію", - заспокоює економіст.

Ще одним больовим питанням для українців є те, наскільки сильно впливає інформаційна кампанія про повномасштабне вторгнення російських військ в Україну на валютно-курсові коливання. Олександр Охрименко скептично ставиться до впливу "політичних заяв" на валютний ринок.

"Потрібно розуміти, що зазвичай ті, хто торгує цінними паперами, взагалі не звертає уваги на будь-які політичні заяви. І, тим більше, активні дискусії про "велике вторгнення" Російської Федерації систематично продовжуються в останні 5 років, якщо не більше. Це вже настільки тривіальні розмови, що їх ніхто не сприймає на серйозному рівні", - розповідає Олександр.

Раніше "Апостроф" писав про пораду економіста щодо того, чи варто скуповувати зараз валюту.