RU  UA

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Валютний ринок

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

"Економічна зима" дедалі ближче: євро до долара впав до 20-річного антирекорду

7 липня, у середу, європейська валюта рекордно наблизилася до американської - вони ледь не досягли паритету. За словами фінансового аналітика, для економіки Європи "наближається зима", тобто складні часи.

Про це повідомили в британському виданні DailyMail.

Євро впав у ціні до 1,0145 долара США, а це новий мінімум за останні 20 років. Цьогоріч європейська валюта здешевшала на 11% відносно долара через побоювання ЄС російських погроз про відключення постачання газу, що у свою чергу викликає рецесію.

"Економіка єврозони демонструє стійкість, але наближається зима. Війна в Україні (повномасштабна російсько-українська війна, - ред.) почалася, коли обмеження щодо вірусів слабшали, викликаючи величезну невизначеність саме тоді, коли ми сподівалися, що економіці ось-ось покращає", - йдеться в записці економістів Pantheon Macroeconomics.

Також у записці говориться, що стрімке зростання інфляції, яка досягла рекордних 8,6% в червні, підриває видаткову спроможність економіки ЄС.

У той час як американська валюта зміцнилася за рахунок серії різких підвищень процентних ставок Федеральною резервною системою, Європейський центральний банк стримано вживав подібні заходи для утримання високого курсу євро.

Більше на цю тему читайте в матеріалі "Апострофа": Впаде чи зміцніє: скільки коштуватиме долар до кінця літа.