RU  UA

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Фiнанси

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

Всі новини

Кабмін звільнив праву руку Гройсмана

Кабінет міністрів на сьогоднішньому засіданні звільнив в.о. голови Державної фіскальної служби (ДФС) Мирослава Продана за власним бажанням.

Про це повідомила в. о.міністра фінансів Оксана Маркарова.

"Щоб уникнути конфлікту інтересів, в.о.голови ДФС прийняв рішення звільнитися за власним бажанням, уряд це рішення підтримав. До проведення конкурсу виконувати обов'язки глави ДФС буде Олександр Власов, який три роки очолював спецпідрозділ податкової міліції ДФС "Фантом", - сказала вона.

Маркарова також зазначила, що прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив Національній службі з питань держуправління і Міністерству фінансів розпочати процедури з проведення такого конкурсу.

У свою чергу Власов запевнив, що розпочаті урядом заходи по боротьбі з контрабандою, з електронними сервісами в ДФС будуть продовжені ... Одне з головних завдань - підготовка прозорого конкурсу на главу ДФС.

Після звільнення Продан в Facebook повідомив, що дійсно хоче брати участь в конкурсі Кабінету міністрів.

"Прекрасно розумію, що до конкурсу буде прикута увага суспільства, бізнесу, міжнародних партнерів України. Напевно, побачимо спроби політизувати процес. Щоб виключити конфлікт інтересів і будь-які спекуляції з цього приводу, вирішив просити уряд призначити іншого виконувача обов'язків голови ДФС. Службу в цей період має очолити людина, яка не буде брати участь в конкурсі", - написав він.

За інформацією "Апострофа", Мирослав Продан входить в так званий "вінницький клан" і є близьким другом прем'єр-міністра Володимира Гройсмана.

Як повідомляв "Апостроф-Економіка", Кабінет міністрів 26 липня звільнила заступників міністра фінансів Юрія Буцу та Сергія Марченка.