RU  UA

Вівторок, 17 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  41.05
Фiнанси

Новини

16 вересня

Всі новини

Тендер на відбудову лікарні "Охматдит" скасують: у чому причина

У мережі нещодавно спалахнув гучний скандал через те, що "Благодійний фонд "Охматдит" обрав переможця тендеру на ремонт корпусу лікарні, який був пошкоджений після удару РФ. Компанія, яка перемогла в тендері, виявилась маловідомою, а ціни на ремонт одними з найдорожчих.

Саме після резонансного скандалу вирішили скасувати тендер на відбудову дитячої лікарні "Охматдит". Його обіцяють провести знову, але вже на Prozorro. Про це стало відомо під час брифінгу.

"Благодійний фонд "Охматдиту" перерахує кошти на казначейський рахунок закладу, тож наступний тендер відбудеться вже в електронній системі Prozorro та за правилами публічних закупівель. До проведення тендеру буде залучене ДП "Медичні закупівлі", - розповів голова МОЗ Віктор Ляшко.

Створення наглядово-ревізійної ради

Після резонансу щодо тендеру МОЗ та "Охматдит" ініціюють створення наглядово-ревізійної ради, до якої ввійдуть шість благодійників, котрі найбільше задонатили, а також по одному представникові від МОЗу та лікарні, і представники будівельних підрядників - загалом 15 осіб.

Раду повинні створити протягом тижня, вона має напрацювати критерії, за якими виберуть підрядника для відновлення. Після цього проведуть тендер через Prozorro. Тож усіх підрядників, які відповідають критеріям, закликають долучити до тендеру.

Раніше ми писали про те, що Росія 8 липня завдала масованих ракетних ударів по Україні, зокрема, під обстріл потрапила дитяча лікарня "Охматдит" в Києві. 9 липня було схвалене рішення розпочати роботи з відновлення будівлі "Охматдиту" після атаки найближчим часом. На це лише Кабмін виділив 100 млн гривень.