RU  UA

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Зовнішня торгівля

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

США і Китай досягли важливої угоди з приводу торгової війни

Китай і США домовилися, що не будуть вести торгівельну війну і припинять введення взаємних мит.

Про це з посиланням на віце-прем'єра держради КНР Лю Хе повідомляє агенство Сіньхуа.

"Найголовнішим підсумком торгово-економічних консультацій стало те, що сторони прийшли до консенсусу не вести торгівельну війну, а також припинити введення взаємних мит", - заявив Лю Хе журналістам за підсумками переговорів у Вашингтоні.

Китайський віце-прем'єр назвав свою поїздку "позитивним, конструктивним, результативним візитом".

Лю Хе зазначив, що рішення давніх торгово-економічних суперечок між Пекіном і Вашингтоном потребують багато часу. "У майбутньому в ході розвитку двосторонніх відносин в них можуть виникнути нові труднощі і нові протиріччя, але ми повинні зберігати спокій, підтримувати діалог і конструктивним чином вирішувати їх", - додав чиновник.

Нагадаємо, у Вашингтоні 17 і 18 травня відбулися консультації між торговими делегаціями США і Китаю. За їх підсумками сторони домовилися вжити ефективних заходів щодо скорочення торгового дефіциту торгового балансу США в торгівлі з Китаєм, значно збільшити експорт американських товарів і послуг в КНР.

Детальніше про можливу торгової війни між двома найбільшими економіками світу і її вплив на Україну читайте в матеріалі "Апострофа": У світі розгорається велика торгова війна: кілька загроз, про які потрібно знати Україні.