RU  UA

Четвер, 23 травня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.50
Енергетика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

21 травня

20 травня

Всі новини

Постачальники газу ігнорують правила роботи ринку - експерт

Постачальники газу ігнорують правила роботи ринку і не оприлюднюють ціни на ресурс вчасно, чим позбавляють споживачів права вибору.

Про це написав політолог Кирило Сазонов на своїй сторінці в Facebook.

"27 число, за новими правилами вже повинні бути ціни на вересневий газ. Вирішив пройтися по сайтах газозбитів Фірташа - там висить тільки ціна серпня. Ну, припустимо те, що вони затягнули з серпневої ціною, можна хоч якось списати на перехідний період. але другий місяць поспіль ігнорувати правила? Це вже точно навмисно", - написав Сазонов.

Він підкреслив, що таким чином газозбити позбавляють споживачів можливості вибрати більш вигідного постачальника.

"Мотив очевидний: компанії Фірташа вибирають режим мовчання, щоб їхні клієнти не могли порівнювати ціни і оцінювати, наскільки їм вигідно купувати газ у їх поточного постачальника", - написав Сазонов.

На думку політолога, постачальники газу ігнорують правила, щоб домогтися скасування реформи.

"А далі газозбитів дружним скопом дочекаються кінця місяця і знову поставлять однакові ціни. Ну, якщо не придумають чергову схему, як збивати реформу", - вважає Сазонов.

Раніше член Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, Ольга Бабій заявила, що Регулятор має інформацію щодо порушень газозбитами термінів публікації цін за серпень і, в разі її підтвердження, застосує відповідні санкції.

За інформацією ЗМІ, клієнти ряду постачальників газу, які в терміни не опублікували ціни на газ на поточний місяць, звернулися до НКРЕКП зі скаргами. Комісія була змушена окремо звертатися до постачальників з вимогою виконати вимоги нового ринку газу і опублікувати тарифи.

Нагадаємо, з 1 серпня в Україні почав працювати ринок газу для населення, і домогосподарства можуть вільно міняти газового постачальника. Постачальники газу, зі свого боку, зобов'язані до початку місяця поставки публікувати актуальні ціни.