RU  UA

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Енергетика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

Всі новини

Експерти оцінили внесок Вітренка в реорганізацію "Нафтогазу"

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз" протягом десятиліть мала безліч проблем. Юрію Вітренку, якого призначили головою правління компанії, варто віддати належне за ведення арбітражних справ з "Газпромом".

Про це йдеться в статті Kyiv Post, пише РБК-Україна.

"У цій компанії ("Нафтогаза") були проблеми протягом десятиліть. Енергія була джерелом найбільшої корупції в Україні. У той час як Коболєв, Вітренко та інші заслуговують на похвалу за видавлювання ряду корупційних схем", - пише видання.

Kyiv Post вважає, що Юрію Вітренку варто віддати належне за ведення арбітражних справ про порушення "Газпромом" контрактів, в результаті чого держава заробила 3 млрд доларів.

"Він також розробив надійний план збільшення видобутку нафти і газу при одночасному розвитку поновлюваних джерел енергії, стримуванні впливу олігархів та створенні більш конкурентного ринку, інтегрованого з Європою", - резюмує видання.

28 квітня Кабінет міністрів звільнив Андрія Коболєва з посади голови правління НАК "Нафтогаз України". Замість нього призначено Юрія Вітренка, який тривалий час працював в "Нафтогазі" разом з Коболєва, проте в 2020 був звільнений.

Останнім часом Юрій Вітренко займав посаду в.о. міністра енергетики. Верховна рада 29 квітня призначила міністром енергетики Германа Галущенко. За призначення проголосували 305 нардепів.