RU  UA

Субота, 1 червня
  • НБУ:USD 40.50
  • НБУ:EUR 43.75
НБУ:USD  40.50
Енергетика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 червня

31 травня

Всі новини

Зниження ціни на електроенергію для українців: чому рано радіти

Заява влади про зниження ціни електроенергії з 1,68 до 1,44 грн/кВт·год для домогосподарств, які споживають менш як 250 кВт·год на місяць, це популізм, дурість і стратегічно шкідливе для країни рішення.

Про це журналіст Сергій Головньов пише на своїй сторінці у Facebook.

Він звернув увагу, що максимально одне домогосподарство заощадить 60 грн на місяць, або 2 євро. І той, хто при споживанні 250 кВт·год платив 420 грн - заплатить 360 грн на місяць. А місячна економія тих, хто споживав 100 кВт·год, складе менш як долар на місяць.

На думку журналіста, високу ціну електроенергії для компенсації пільгової ціни населенню передусім заплатять середні і дрібні виробники, магазини, спортзали, водоканали, державні установи, школи та дитсадки.

"Все це буде закладено у вартість товарів і послуг для населення. А також у податки. І мультиплікатор збільшення витрат буде набагато більшим, аніж 2 долари на місяць на сім'ю", - каже Сергій Головньов.

Підвищення мінімальної зарплати з грудня означатиме лише інфляцію. Реальні доходи населення не зростуть, поскаржився він.

Журналіст зробив висновок, що рішення про зниження тарифів - це обман.

"Ви завжди заплатите ринкову ціну за спожиту електроенергію. Якщо не в тарифі, то в магазині і в інших місцях", - підсумував Головньов.

Нагадаємо, прес-секретар президента Сергій Никифоров заявив, що для переважної більшості домогосподарств з'являється можливість і стимул трошки заощадити на електроенергії.