RU  UA

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Макроекономіка

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

В США заговорили о санкциях против России за задержание украинских моряков

Група конгресменів внесла до Палати представників Конгресу США законопроект, що передбачає санкції проти 24 високопоставлених співробітників ФСБ. Приводом для введення обмежень названий інцидент в Керченській протоці, де в листопаді 2018 року російські прикордонники захопили три українських судна з 24 членами екіпажів.

Моряків звинуватили в незаконному перетині держкордону РФ і заарештували.

Про це йдеться в заяві, опублікованій на сайті сенатора Марсі Каптур.

Законопроект про санкції отримав назву SAILORS Act (Stopping Aggressive Incursions on Liberty by Ordering Russian Sanctions Act). Його підготували чотири сенатора: Марсі Каптур та Майк Квіглі (обидва - від Демократичної партії), Енді Харріс і Брайан Фіцпатрік (від Республіканської партії). Обмеження торкнуться не тільки співробітників ФСБ, а й "їх найближче оточення". Санкції пропонується задіяти до тих пір, поки Росія не звільнить незаконно захоплених українських моряків і кораблі.

У спільній заяві сенаторів йдеться, що їх ініціатива "подає потужний сигнал українським морякам та їхнім родинам про те, що американський народ не забув їх героїчну боротьбу за захист демократичного шляху і суверенітету своєї нації". Автори проекту закону закликають міжнародне співтовариство "не залишатися осторонь, поки Росія посилює свою агресію в Європі і в усьому світі".

"Конгрес США продовжує рішуче засуджувати небезпечний напад Росії на військово-морський флот України і незаконне затримання 24 українських моряків. Ця подія стала останнім у низці зловмисних кроків, зроблених Росією для підриву демократичного прогресу України і міжнародного порядку, заснованого на правилах", - йдеться в заяві.

Як повідомляв "Апостроф", новоизбранный Європейський парламент прийняв нову жорстку резолюцію щодо українських політичних в'язнів, в якій засуджуються дії Росії.