RU  UA

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Макроекономіка

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Вступив в силу другий пакет санкцій США проти РФ: що змінилося

Сполучені Штати розширили санкції проти влади Росії за отруєння в Англії колишнього подвійного агента Сергія Скрипаля та його дочки Юлії.

Про це повідомляє сайт Федерального реєстру США, на якому розміщений відповідний документ, підготовлений міністерством фінансів.

У документі адміністрація США закликала міжнародні фінансові організації відмовитися від надання та продовження будь-яких кредитів для Росії, а також фінансової і технічної допомоги. Крім того, Вашингтон заборонив американським банкам брати участь в первинному продажі суверенного боргу не в рублях і надавати кредити нерубльові російського уряду.

Обмеження також стосуються ліцензування експорту товарів і технологій, контрольованих міністерством торгівлі США в рамках боротьби з поширенням хімічної і біологічної зброї.

Ці заходи, на думку адміністрації США, дозволять обмежити доступ Росії до мільярдам доларів від двосторонньої торгівлі зі Сполученими Штатами. Нові санкції залишаться в силі щонайменше 12 місяців.

Перший пакет санкцій відповідно до закону 1991 року про контроль над хімічною та біологічною зброєю Вашингтон ввів в серпні 2018 року. Вони включали в себе заборону на поставки в РФ товарів і послуг для оборонного сектора, на експорт товарів військової галузі, а також на видачу кредитів і надання Росії фінансової допомоги.

Як повідомляв "Апостроф", відновлення формату G8 без звільнення українських територій - це сигнал, що тактика умиротворення агресора може взяти гору над стратегією світу в Європі.