RU  UA

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Регуляторна політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

25 червня

Всі новини

Для "євробляхерів" в Раді придумали нові способи розмитнення авто

У Верховній Раді підготували зміни до Тимчасового порядку розмитнення автомобілів на європейській реєстрації.

Про це в Facebook повідомила голова комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна.

Ці зміни, за словами Южаніної, покликані вирішити проблему коригування митними органами вартості авто. Раніше втручання в методику визначення митної вартості створило величезні черги на митницях і сповільнило процедур розмитнення авто з європейської реєстрацією.

"Після прийняття змін, якщо особа, яка здійснює митне оформлення авто, надасть офіційні документи, котрі підтверджують заявлену вартість транспортного засобу, зокрема банківські платіжні документи або договір купівлі-продажу, або копії митних декларацій країни відправлення, митна вартість коригуватися не буде", - повідомила Южаніна.

Вона зазначила, що в іншому випадку на митниці зможуть перевірити достовірної заявленої вартості авто. Перевірка буде базуватися на інформації про вартість аналогічного транспортного засобу в країні останньої реєстрації авто.

"У разі якщо вартість авто, щодо якого здійснюється митне оформлення, дорівнює або є вищою за нижню межу діапазону вартості аналогічного транспортного засобу без ПДВ, заявлена митна вартість не коригуватиметься. Якщо нижчою – митна вартість авто встановлюватиметься не вище рівня нижньої межі такого діапазону", - відмітила Южаніна.

Як повідомляв "Апостроф. Економіка", 25 листопада, вступили в силу закони №8487 та №8488, які легалізують завезені з порушенням митного і податкового законодавства автомобілі з європейськими номерами.

В кінці листопада Кабінет міністрів України затвердив тимчасовий порядок розмитнення автомобілів на європейській реєстрації.