RU  UA

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Регуляторна політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

​Українців попередили про шахрайську схему

Українців застерегли від покупки цінних паперів Tesla і інших компаній через непрофесійних учасників ринку.

Про це повідомляє Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку.

Там заявили, що на даний час існують серйозні ризики зв'язатися з шахраями при проведенні подібних операцій.

Зокрема, такі акції пропонує до покупки компанія Насдак Груп Україна, яка позиціонує себе як офіційний представник фондової біржі NASDAQ в українському сегменті і офіційним партнерським офісом компанії Tesla Inc. в Україні, проте не є при цьому професійним учасником фондового ринку.

Як зазначається, регулятор так і не отримав від неї відповіді на офіційний запит щодо порядку та механізму придбання цінних паперів Tesla і відкриття рахунків інвесторам.

"Отже, при ухваленні рішення про інвестування в цінні папери (в тому числі цінні папери іноземних емітентів) з метою уникнення втрати коштів пропонуємо з'ясовувати інформацію про професійному учаснику, який пропонує послуги (наявність відповідних ліцензій, ділова репутація, місцезнаходження і т. П.) ", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв "Апостроф. Економіка", Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦБФР) виявила компанію, яка надає українцям посередницькі послуги з придбання акцій американського виробника електромобілів Tesla.