RU  UA

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Регуляторна політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

​Росія внесла до "чорного списку" знамениту організацію українців: з'явилася реакція МЗС

Російська влада внесли Канадську міжнародну неурядову організацію "Всесвітній конгрес українців" (Ukrainian World Congress) в список небажаних.

Про це йдеться в повідомленні на сайті російської Генпрокуратури.

У російському відомстві вважають, що "діяльність даної організації становить загрозу основам конституційного ладу і безпеки Росії".

У списку небажаних організацій "Всесвітній конгрес українців" став 17-м. Крім нього в переліку фігурують такі організації як "Національний фонд на підтримку демократії", Фонд Відкрите суспільство, Американо-російський фонд з економічного і правового розвитку, Фонд "Вільна Росія" та інші.

У свою чергу МЗС України на дії російської сторони висловив рішучий протест.

"Таке рішення ще раз продемонструвало незмінність репресивної політики РФ, спрямованої на ліквідацію громадських організацій української меншини на території РФ", - йдеться в повідомленні на сайті МЗС України.

Відомство також закликало міжнародне співтовариство "розглядати це рішення Генеральної прокуратури РФ як чергове зухвале порушень фундаментальних прав людини, в тому числі прав української меншини на території Росії, і посилити дипломатичний тиск на злочинний кремлівський режим".

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Росії засудили до двох років позбавлення волі в колонії загального режиму власника мережі ресторанів "Корчма Тарас Бульба" Юрія Белойвана.