RU  UA

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Налоги

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

Криміналізація контрабанди підакцизної продукції дозволить знизити обсяги тіньових ринків - глава ДФС Вадим Мельник

Криміналізація контрабанди підакцизної продукції, законопроекти про що розглядаються в парламенті, стане фактором зниження обсягів тіньових ринків, вважає глава ДФС Вадим Мельник.

Про це він заявив в інтерв'ю "НВ.Бізнес".

"Наразі розглядаються законопроекти про криміналізацію контрабанди підакцизної продукції, це теж хороший чинник, він зіграє свою роль. Ті, хто незаконно виробляє ввезення, вивезення підакцизної продукції - щодо таких людей можна буде починати кримінальні справи. І це може бути стримуючим фактором: бути спійманим, втратити товар і сісти. Тютюн, теж дуже серйозна ситуація, коли він йде транзитом через Україну. Буде криміналізована контрабанда, людей можна притягати до кримінальної відповідальності. Банально, я вам скажу, можна заарештовувати, щоб іншим неповадно було, і тоді підвищується ризик бути спійманим в кримінальному провадженні, є сенс подумати, а чи варто це робити", - зазначив Мельник.

За словами глави ДФС, відомство за перші чотири місяці 2021 вилучила контрафактної підакцизної продукції на 1,7 млрд грн.

"Нами за чотири місяці поточного року підакцизної продукції вилучено на суму понад 1,7 мільярда гривень. Я можу назвати вам конкретні цифри і суми за напрямками. Вилучили 953,4 тис літрів незаконно виготовленого спирту на суму 154, 6 млн гривень, 427,4 тис літрів лікеро-горілчаних виробів на на 94,5 млн гривень. 365,3 млн гривень - це 5,83 млн вилучених пачок тютюнових виробів. 35,6 тис тонн пально-мастильних матеріалів на суму більше 1 млрд гривень. Також ми виявили 70 виробництв незаконної підакцизної продукції. Ми в рамках своїх повноважень робимо максимально можливе", - заявив Мельник.

У квітні в складі ДФС заробив Офіс ефективної взаємодії з бізнесом. Запуск Офісу підтримала Американсько-Українська ділова рада (USUBC), до складу якої входять понад 200 комерційних компаній, що працюють в Україні.