RU  UA

Вівторок, 15 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.60
НБУ:USD  40.85
Налоги

Новини

15 жовтня

12 жовтня

10 жовтня

9 жовтня

8 жовтня

7 жовтня

6 жовтня

Всі новини

В Україні масово зупинили роботу інтернет-провайдери: у чому причина

В Україні майже третина інтернет-провайдерів припинила свою роботу.

Про це повідомив голова підкомітету Верховної ради із кібербезпеки Олександр Федієнко.

Сталось це через заборону працювати на спрощеній формі оподаткування. Статистику нардепу надала НКЕК - комісія, яка займається питаннями провайдерів та веде реєстр таких субʼєктів. У додатку до листа у таблиці вказано 1316 суб'єктів, які протягом серпня-жовтня подали інформацію про припинення своєї діяльності. Відомо, що загальна їх кількість становила 3443 операторів.

"1316 субʼєктів вийшли з реєстру регулятору тобто припинили існування. Я не знаю куди вони пішли, можемо припустити що частина закрилась, частина пішла в тінь, та вийшли з під нагляду регулятора. Частина може буде продаватись. Але це люди! Це були самозайняті громадяни України. І це тільки перші наслідки після бездумних дій податкової!", - зазначив Федієнко.

"Я так розумію, що тиск податкової зупиниться тільки тоді коли залишиться з десяток провайдерів. Я думаю через місяць ми отримуємо ще -1000 провайдерів з реєстру, які першими робили цифровізацію країни", - додав нардеп..

Як повідомляв "Апостроф", в Україні скоро запрацює новий податковий закон, який, зокрема, збільшує розмір військового збору.