RU  UA

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Транспорт та зв'язок

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Facebook знешкодив агітмережу в підтримку Трампа, яку вели українці

Соціальна мережа Facebook видалила американську мережу сторінок, яку вели з України.

Про це повідомило видання AIN.ua, яке посилається на ресурс Popular Information.

Охоплення мережі були більше, ніж у провідних видань Америки - USA Today і BuzzFeed News.

З початку вересня спільноти мережі почали публікувати політичний контент - агітацію за нинішнього президента США Дональда Трампа. В основному це були старі меми, а також поширення дезінформації.

Єдина особа, яка згадало Popular Information в своєму тексті - це одесит Андрій Зюзік. Саме він зареєстрував сайт, на який раніше посилалася найпопулярніша сторінка проекту - I Love America на 1,1 млн лайків. В Україні він займається онлайн-просуванням і консультує по роботі з Facebook.

Спочатку в Facebook відреагували на цю мережу спокійно і заявили, що жодна з сторінок не порушує правил спільноти соцмережі.

Сам Зюзік заявив, що лише допомагав проекту. А вибір політичних тем пов'язав зі ставкою на вірусний контент. "А чому зараз він постить про Трампа? Тільки через вірусності", - сказав він. При цьому Зюзік додав, що тепер над сторінками нависла загроза блокування.

Історія почала набирати обороту в ЗМІ. Після цього Facebook "передумав" і видалив сторінки, в тому числі і I Love America. Причина - поширення спаму і застосування фейковий акаунтів. Справа зараз знаходиться на подальшому розслідуванні.

Як повідомляв "Апостроф", один пост топ-блогера в українському сегменті Facebook на політичну тему коштує близько 600 доларів. Про це розповів один з найпопулярніших українських блогерів Антон Ходза.