RU  UA

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Транспорт та зв'язок

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

В Україні відновили міжобласні пасажирські перевезення, але не всюди: список областей і карта

В рамках ослаблення карантину з 1 червня в Україні відновили міжобласні пасажирські перевезення, зокрема і залізничні.

Про це в Facebook написав міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Він повідомив, що вранці 1 червня ц вокзалу "Київ-Пасажирський" вирушив перший пасажирський потяг за напрямом "Київ-Костянтинівка".

"Більше 40 поїздів далекого прямування вирушають в дорогу і їх список буде поповнюватися. Вони охоплюють Київську, Вінницьку, Черкаську, Полтавську, Кіровоградську, Дніпропетровську, Одеську, Херсонську, Миколаївську, Запорізьку, Харківську, Сумську, а також неокуповану території Донецької та Луганської областей" , - пише міністр.

Крім того з 1 червня відновили роботу 439 приміських електричок. Вони курсують в Харківській, Полтавській, Черкаській, Одеській, Донецькій, Луганській, Івано-Франківській, Тернопільській, Житомирській, а також частково в Хмельницькій областях. У цих регіонах за рішеннями їх обласних комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій розпочато перші автобусні міжобласні перевезення.

Що стосується інших регіонів, міжобласні перевезення в них будуть відновлені після рішення їх обласних комісій щодо можливостей ослаблення карантину і відновлення рейсів.

Крім того, з 4 червня буде відкрито залізничне сполучення із Західною Україною. Почнуть курсувати 6 поїздів: №1/2 Івано-Франківськ-Костянтинівка, №7/8 і №749-750 Київ-Івано-Франківськ, №29/30 Київ-Ужгород, №98 / 97 Ковель-Київ і №772/771 Хмельницький-Київ.

"Також активно працюємо над запуском авіаперевезень, як внутрішніх, так і міжнародних. Найбільш популярними зарубіжними напрямками залишаються Туреччина, Греція, Кіпр, Хорватія, Чорногорія і Грузія", - резюмував Криклій.

Як повідомляв "Апостроф", екс-заступник міністра інфраструктури Олександр Кава заявив, що компанії "Укрзалізниця" загрожує загибель через величезні збитки, понесені в період карантину.