RU  UA

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

Офіційно: у Києві відкрили рух Дегтярівським шляхопроводом, фото

Рух Дегтярівським шляхопроводом, конструкції якого повалились восени цього року, відновлено. Тепер це - фактично новозбудований об'єкт.

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко у Telegram-каналі.

За його словами, мостом уже дозволено їздити автівкам та трамваю на оновлених коліях. Кличко також розповів історію шляхопроводу, який побудували ще в 1963 році та досі капітально не оновлювали. Обʼєкт перебував в аварійному стані та врешті дав про себе знати падінням конструкцій.

Читайте також: Чому "втомився" Дегтярівський міст: прокуратура почала розслідування причин обвалу

"Мостовики розібрали конструкції споруди, фундамент та замінили на нові з покращеними характеристиками. Новий шляхопровід на 1м вищий, ніж попередній. Ширина споруди збільшилися з 28 м до 40 м. Довжина шляхопроводу - 36 м замість 33 м. Покращені параметри збільшать пропускну спроможність до 45 000 автомобілів на добу. Також на новому шляхопроводі зберегли трамвайну лінію, на якій повністю оновили рейки, посилили монолітні плити полотна", - розповів мер столиці.

Наразі рух дозволено, як заїздами, та і з'їздами нового шляхопроводу. Комплекс робіт, що залишився, а саме - влаштування верхнього шару асфальту та доброустрій території біля зʼїздів та заїздів завершать наступної весни. Також планується створення велодоріжок та тротуарів.

Раніше ми писали, що компанія-підрядник пояснила, чому "втомився" Дегтярівський міст.

  • Вас може зацікавити:

Соцмережі відреагували на відео із власником компанії-підрядника Дегтярівського мосту в образі римлянина

Обвал Дегтярівського мосту: силовики розпочали масштабні обшуки по справі, фото

В Києві на Шулявці впав міст: що стало причиною, фото