RU  UA

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Місто

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Активісти вказали на рейдерство землі на столичних Осокорках - представники ГО звернулись до прокуратури і місцевої влади

Громада із місцевих жителів в районі Осокорки в Києві виступила проти виділення ділянки землі у 74,4 га у користування компанії "Агрофірма Зодіак", бо на цій ділянці вже узгоджено створення парку Осокорки.

Про це йдеться в заяві Громадської організації "Національний парк збереження та збагачення флори і фауни "Осокорки" в Facebook.

Представники громади наголошують, що ця земля знаходиться у природоохоронній зоні, а проєкт її благоустрію вже узгоджений. Активісти вважають передачу ділянки рейдерством і попередили про подальші дії для протистояння цьому злочину.

"В мережі з‘явилась інформація, що 10 вересня 2021 компанії ТОВ "АГРОФІРМА ЗОДІАК" (код ЄДРПОУ 30886453) була виділена земельна ділянка з кадастровим номером 8000000000:96:001:0040, площею 74,4527 га та цільовим призначенням "для ведення товарного сільськогосподарського виробництва"… Ми заявляємо, що дана земельна ділянка належить громаді Києва, знаходиться у природоохоронній зоні і є частиною майбутнього парку збереження та збагачення флори і фауни "Осокорки". Вважаємо, що передача ділянки ТОВ "АГРОФІРМА ЗОДІАК" є незаконним рейдерством і немає під собою ніяких юридичних підстав! В найближчий час ми звернемося із запитами до органів місцевої влади, а якщо буде потрібно, вдамося й до більш радикальних дій! Не дамо дерибанити землю киян!Тут буде парк!", - йдеться в заяві.

Пізніше представники Громадської організації "Національний парк збереження та збагачення флори і фауни "Осокорки" звернулись із заявою про рейдерство землі до прокуратури та органів столичної влади.

"Звернулися з офіційним зверненням до прокуратури та органів влади з вимогою втрутитися у ситуацію із виділенням компанії ТОВ "АГРОФІРМА ЗОДІАК" (код ЄДРПОУ 30886453) земельної ділянки з кадастровим номером 8000000000:96:001:0040, площею 74,4527 га та цільовим призначенням "для ведення товарного сільськогосподарського виробництва"… Впевнені, що компетентні органи дадуть свою оцінку та з’ясують, в який спосіб стало можливе таке виділення ділянки та хто за цим стоїть. Закликаємо громаду Києва і жителів району бути готовими до захисту цієї землі, адже нічого іншого, окрім парку там не може бути", - зазначили активісти.

Нагадаємо, раніше представники громади, і місцевої й центральної влади підтримали створення у Дарницькому районі нового парку біля озера Тягле. На цій території планують розташувати не лише зону для прогулянок, а й активного відпочинку і контактний зоопарк.