RU  UA

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Місто

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Молочна інспекція: секрети смачного сиру від продавчинь Столичного ринку

Молочні продукти – це те, що можна знайти в кожної господині. На Столичному ринку в Києві продаються сир, молоко, сироватка, сметана, молозиво та ще десятки видів молочних виробів.

Яку молочку обирати, та що можна зробити з цієї продукції – дивіться у сюжеті Апостроф TV.

Пані Ольга продає домашній жирний сир. До Києва жінка привозить продукцію з селища Голованівськ на Кіровоградщині. За якість сиру тут відповідають. До того ж, продавчиня поділилася рецептом, як із простої сироватки зробити смачний сир.

"Трилітрову баночку ставимо у воду або до печі. Підходить сироватка до верху, а молочко спускається до низу, тобто це є сир. Тут є сметана, ми її відкидаємо, залишається сир. Сир ми відкидаємо на друшляк і все. Знизу тече сироватка, зверху залишається сир. І так ми шарами кожну баночку шарами відкидаємо. Під прес – і сир готовий", – пояснила продавчиня Ольга.

Журналістка Апостроф TV укотре переконалася, що на Столичному ринку можна знайти не тільки гарний сир, а й рецепт. Крім того, продавчиня дала скуштувати, яким має бути домашній сир.

"В нього така гарна текстура. А смачний... Цей сир, що продається в супермаркеті, не такий. Маслянистий, соковитий, з кислинкою. І що головне – свіжий", – зазначила журналістка.

А от продавчиня Людмила радить купувати один із мʼяких сортів сиру – Адигейський. Рецепт саме цього молочного продукту до нас прийшов із гірських районів Кавказу. Втім українські господині та господарі приловчилися робити його й собі. Ці апетитні сири продавчиня привезла з Чернігівщини.

"Адигейський іде більш диєтичний, 35% жирності. Дуже смачний. Сулугуні іде з вершковим смаком. Бринза теж є слабосолона, є більш солона", – поділилася Людмила.

Крім звичних сирів на Столичному можна знайти і делікатес – молозиво. Коштує продукт 160 гривень за кілограм. Це перше молоко після того, як корова отелилася. Його змішують з яйцем та запікають.

Тож, якщо ви не уявляєте свого життя без сиру, молока та сметани, радимо завітати на Столичний ринок у Києві.