RU  UA

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Місто

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

11 травня

Всі новини

Забудовник віддав громаді ділянку, яка заходила на територію Літературного скверу

Частина земельної ділянки, що історично потрапляла в межі Літературного скверу, повертається місту для оформлення права користування та включення до складу скверу. Це питання потребує рішення Київради.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" повідомив представник забудовника Роман Ткаченко.

Як відомо, місцеві мешканці багато років протестували проти забудови частини Літературного скверу, якому в 2025 році виповниться сто років. В результаті забудовник - ТОВ "ДІЛАЙВЕСТ" - відмовився від частини ділянки, яка заходила в сквер, на користь громади міста. І пообіцяв за власні кошти відремонтувати сам сквер.

Історія скандалу бере свій початок ще від 2006 року. Тоді Інституту геологічних наук НАН України, як замовнику будівництва, було видано дозвіл на виконання будівельних робіт на земельній ділянці, що перебуває у його, Інституту, постійному користуванні. Тоді інвестором проекту виступала компанія ПАТ "Київміськбуд-1", яка розпочала будівництво і була вимушена його зупинити, у зв'язку зі скрутним фінансовим становищем та неспроможністю завершити роботи.

"Більше 5 років ця шестиповерхова бетонна "етажерка" "прикрашала" місто, - розповів представник "ДІЛАЙВЕСТУ". - В березні 2015 року було підписано додаткову угоду по заміні ПАТ "Київміськбуд-1" на ТОВ "ДІЛАЙВЕСТ". Наша компанія придбала незавершений об'єкт будівництва. Нами було розроблено та погоджено у встановленому порядку проект "Нове будівництво багатофункціонального комплексу на вул. О. Гончара, 55-Б у Шевченківському районі м. Києва" та у серпні 2021 зареєстровано зміни в дозвіл на виконання будівельних робіт".

"Аби виправити ситуацію із скандальною ділянкою, ми запустили процедуру її поділу на дві окремі. Одна з них - площею 0,0170 га - приєднується до скверу. Саме це питання зараз розглядається на сесії КМР – передача земельної ділянки місту з подальшим оформленням для потреб скверу", - зазначив Роман Ткаченко, наголосивши, що "жодного сантиметру скверу не буде відібрано у громади".

- Повний текст інтерв'ю - читайте за посиланням.