RU  UA

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Події

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

18 травня

Всі новини

Число жертв російської агресії під Києвом зростає: омбудсменка назвала страшні цифри

В результаті терору російськими окупантами на території Київської області загинуло велика кількість громадян України. Загалом слідчі оглянули 1 202 тіла місцевих жителів, яких вбили окупанти, багато з них загинули від катувань.

Про це повідомила Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова на своєму Telegram-каналі.

"Загалом на території Київщини слідчими оглянуто 1 202 тіла цивільних громадян, які були вбиті російськими окупантами", - заявила вона.

За попередніми даними правоохоронців, рашисти намагались приховати сліди знущань над мешканцями області, скидаючи їх тіла в ями та засипаючи землею. Зокрема, 29 квітня у Бучанському районі, поряд із селом Мироцьке у лісі, знайшли яму з тілами трьох чоловіків, яких загарбники мордували, а потім жорстоко вбили. Їх катували тривалий час, на кінцівках виявлено поранення від куль. На останок кожному з них окупанти стріляли у вухо.

"Жертвам зв’язували руки, намотували на обличчя тканину, аби закрили очі, у деяких чоловіків в роті знаходився кляп. На трупах присутні сліди тортур, а також вогнепальні постріли в різні частини тіла", - уточнила Денісова.

Омбудсменка в черговий раз звернулася до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення Росії в Україну із проханням врахувати ці факти злочинів та порушень прав людини.

Нагадаємо, прессекретар Пентагону Джон Кірбі дуже емоційно висловився про дії Путіна в Україні, зокрема, про вбивства російськими військовими мирних людей у Бучі та інших населених пунктах.

Раніше ми писали, після місячного голодування у Бучі, коли місто було в окупації, померла українська художниця-модельєрка, шістдесятниця, лауреатка Премії імені Василя Стуса Любов Панченко.