RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Влада України придумала, як боротися з небезпечними книгами з Росії

Віце-прем'єр-міністр України В'ячеслав Кириленко запропонував ввести дозвільний принцип на книги антиукраїнського змісту з Росії.

Про це повідомляє прес-служба віце-прем'єр-міністра України.

"Запропонований дозвільний принцип - більш дієвий, ніж повна заборона книжкової продукції з країни-агресора. Книжковий ринок треба захистити від книг, що містять путінську пропаганду. Тоді, коли на Сході України йде війна, такий крок є виправданим", - сказав Кириленко на нараді в Кабміні.

У цій нараді взяли участь письменники, видавці, представники Української асоціації видавців і книгорозповсюджувачів, представники Держкомтелерадіо, Міністерства економічного розвитку і торгівлі, СБУ, Нацполіції та Державної фіскальної служби.

Як повідомляється, письменники і видавці вважають, що введення дозволів на продукцію з Росії буде реальним механізмом контролю за тим, що ввозять і продають у книгарнях. В Українській асоціації видавців та книгорозповсюджувачів зазначили, що переважна більшість членів асоціації підтримають впровадження дозвільного принципу на книги з РФ.

Як повідомляв "Апостроф", з метою запобігання застосуванню Росією проти українців "методів інформаційної війни та дезінформації, поширенню ідеології людиноненависництва, фашизму, ксенофобії та сепаратизму" Держкомтелерадіо заборонив ввезення в Україну 38 книг.