RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Путінські спецслужби влаштували "маски-шоу" трьом американським журналістам

Співробітники прикордонної служби ФСБ Росії затримали в Сочі знімальну групу американського телеканалу HBO, яка знімала сюжет про порожні "олімпійські будинки".

Про це повідомляє Лента.ру з посиланням на Life.

Йдеться про телеведучого Бернарда Голдберга, продюсерів Тіматі Уокера і Джейка Разенхауэра. Крім того, був затриманий оператор і сочинський блогер Олександр Валов, який виступав перекладачем.

"Нас затримали під час зйомок. Ми знімали сюжет про постолімпійську спадщину Сочі. Зокрема, в момент затримання знімали житлові багатоквартирні будинки по вулиці Худякова, це Адлерський район Сочі, село Веселе", — розповів Валов.

За його словами, співробітники прикордонної служби почали вимагати у журналістів документи, наділи наручники і доставили в прикордонне відділення ФСБ для допиту.

Через кілька годин журналістів відпустили.

"Американські громадяни, які представилися журналістами одного з телеканалів, були притягнуті до адміністративної відповідальності за ст. 18.2 КоАП (порушення прикордонного режиму в прикордонній зоні) і незабаром відпущені", - заявив представник прикордонного управління ФСБ Росії по Краснодарському краю, передає Інтерфакс.

Як повідомляв "Апостроф", українська група "Мірко Саблич" опублікувала сатиричну пісню, присвячену російській агресії в Криму і на Донбасі, а також фетишизації в Росії свята 9 травня.