RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

У Порошенка висловилися про плани Савченко вести переговори з ватажками ДНР і ЛНР

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука заявив, що не підтримує пропозицію народного депутата Надії Савченко вести прямі переговори з ватажками бойовиків ДНР і ЛНР Олександром Захарченко та Ігорем Плотницьким.

Про це Тука повідомив в інтерв'ю українському інтернет-виданню Гордон.

"Поки що я не розумію і не приймаю (це пропозиція, – "Апостроф"). В цьому питанні Надія повела себе як воїн. Ні для кого ні секрет, що наші військовослужбовці, командири іноді спілкуються з протилежною стороною. Так було і буде в усі війни. Але одна справа бути бійцем, а інше – політиком. З точки зору бійця я розумію цей шлях, з точки зору політика – ні, поки не розумію", – сказав заступник міністра.

За його словами, ведення прямих переговорів із Захарченко і Плотницьким легітимізує їх владу на окупованих територіях Донбасу.

"Якщо ми почнемо посміхатися Захарченко і Плотницький, це буде означати їх владу, їх владні інститути. А ми цього не визнаємо", – підкреслив Георгій Лою.

Також він додав, що в його міністерстві на даний момент готується документ, який передбачає "введення миротворчої місії (на Донбас, – "Апостроф"), відновлення українських органів влади та участь в цих органах влади персон, про яких ми говоримо, не передбачається".

Як повідомляв "Апостроф", журналіст Віталій Портников пояснив помилку Савченко в її намірі вести переговори з Захарченко і Плотницьким.