RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Особливий статус Донбасу: в Україні пояснили, чому Порошенко і Яценюк не домовляться

Старший аналітик Міжнародного Центру Перспективних Досліджень (МЦПД) Анатолій Октисюк пояснив, чому "Блок Петра Порошенко" і "Народний фронт" не домовляться між собою в питанні про особливий статус тимчасово окупованих територій Донбасу.

Про це Октисюк повідомив у своїй статті для "Апострофа".

"Банкова наполягає на тому, що децентралізація повинна бути проголосована спільно з особливим статусом районів, підконтрольних ДНР і ЛНР, а "Народний фронт" пропонує голосувати за децентралізацію і за особливий статус окремо", - пише аналітик МЦПД.

За його словами, це відбувається тому що "Народний фронт" хоче зберегти за собою імідж партії війни.

"Адже в політичному порядку українського виборця запит на войовничу ідеологію зовсім не пропав, а в разі активізації бойових дій на Донбасі продовжить рости. Тому з точки зору власних політичних інтересів Арсеній Яценюк не зацікавлений допомагати Петру Порошенку виконувати перед західними партнерами свідомо нездійсненні мінські зобов'язання і тим самим давати йому сильний козир у поході на другий президентський термін", - підкреслив Октисюк.

Також він нагадав, що в Яценюка є плани і амбіції щодо майбутніх президентських виборів.

Докладніше читайте в статті Анатолія Октисюка "Отримає Донбас особливий статус: названі чотири варіанти розвитку подій" для "Апострофа".

Нагадаємо, глава МВС Арсен Аваков заявив, що на голосування парламенту необхідно виносити законопроект про децентралізацію, в якому не буде пункту про особливий статус Донбасу.